Hout

Het begon in 1997 met het schuren en beitsen van een tafel. Vervolgens heb ik een boekenplank gemaakt, toen frames voor aan de muur. Dat was in de VS. In Nederland heb ik me vervolgens aan een volledige boekenkast gewaagd. Hoe meer ik maakte, hoe leuker ik het vond. Het maken van iets met functie uit iets dat in principe geen functie heeft, geeft ongelovelijk veel voldoening. Hieronder de andere projecten.

1. Steigerhout

Een probleem


Ik had een kat wiens eten niet gestolen mocht worden door mijn andere katten...een steigerhouten kist met een kattenluik alleen werkzaam op haar chip leek de oplossing. Uiteindelijk moesten we het anders oplossen, maar de kist zonder kattenlui bleek ook prima als dekenkist te fungeren.

2. Douglas

Een brug


Ik wilde hout, geen tegels als pad tussen mijn achterdeur en mijn schuur. Ik wilde bovendien het idee creeren, dat het pad als soort brug fungeerde. Dat kon alleen met hout. Douglashout ruikt lekker en heeft een mooie roodachtige gloed. Het wordt wel snel grauw maar met een likje verf blijft de houtkleur bewaard.

3. Steigerhout

Een meubel


De wens was er al jaren om meubilair te maken voor in de tuin. Stevige stoelen die wel een stootje konden hebben. Het is zo goed bevallen dat ik volgend jaar nog meer meubilair van steigerhout in mijn tuin wil zetten; en bijzettafel, een bank...

4. Kersenhout

Een grote liefde


Het kersenhout wat ik in huis heb, is Amerikaans kersen. Misschien wat afgezaagd, maar mijn liefde voor kersenhout is ook in Amerika geboren. Opnieuw een mooie rode houtsoort die met de tijd alleen maar mooier en roder wordt. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om hier wat van te maken maar zodra het weer volgend jaar het toelaat...